Mátra Zenit Vendégház

Házirend

Kedves Vendégünk!

Köszöntünk a Mátra Zenitben! Házirendünk célja, hogy minden vendégünk a legnagyobb nyugalomban, kényelemben és biztonságban tölthesse nálunk a pihenését.

A szállás foglalással a vendég nyilatkozik, hogy elolvasta, megértette és elfogadta a házirendben foglaltakat.

Érkezés, távozás
A házat érkezési napon 15.00 órától lehet elfoglalni, a távozás napján legkésőbb 10.00 óráig el kell hagyni. Előzetes egyeztetés szerint, foglaltság függvényében, illetve felár ellenében lehetőség van későbbi távozásra, így a megállapodott délutáni időpontig élvezhetik a Vendégek a ház és szolgáltatásai használatát. Amennyiben a Vendégek úgy döntenek, hogy a foglalás végdátuma előtt távoznak, nem áll módunkban pénzt visszafizetni.

Bejutás és személyes adatok felvétele (check in)

  • A check in minden feltétel rendelkezésre állása esetén a Szolgáltató jelenléte nélkül zajlik. A ház okos zárral van felszerelve, a bejutáshoz szükséges belépési kód az érkezés napján 10 óráig kerül megküldésre a foglalásnál megadott mobil telefonszámra, illetve e-mail címre. A zár kód a távozásig aktív. Bejelentkezéskor a vendégek házkulcsot nem kapnak.
  • A szálláshelyen megjelenő vendégek a személyes adataik rögzítését, az ún. okmányolvasási folyamatot, maguk végzik el a Szolgáltató által megküldött link-en elérhető Vendégem applikációban. A 14 év alatti vendégekre vonatkozó adatokat a törvényes képviselőjük (pl. szülő, gondviselő) rögzíti. A bejelentkezők személyi azonossága videóhívásban kerül ellenőrzésre.
  • Amennyiben a technikai feltételek nem adottak, illetve a Vendég igényt tart rá, a Szolgáltató képviselője jelen van a be-, illetve kijelentkezésnél, valamint a helyszínen rögzíti a személyes adatokat. Ezesetben az érkezés időpontját a Szolgáltató és a Vendég előre egyeztetik.

Vendég általános felelősség

  • A szálláshelyen és annak területén csak a bejelentett személyek tartózkodhatnak.
  • 18 éven aluli gyermek csak szülői vagy más, általa megbízott cselekvőképes személy folyamatos felügyelet mellett tartózkodhat a vendégházban.
  • A ház, a berendezés, illetve annak tartozékai minden esetben kifogástalan és hiánytalan állapotban várja a Vendégeket (lásd Leltár – ÁSZF melléklet). Amennyiben mégis bármilyen probléma (hiányzó vagy működésképtelen berendezés), illetve panasz merül fel, azt a Vendégeknek az érkezést követő 3 órán belül kell jelezni, a probléma mielőbbi megoldása, illetve a felelősség tisztázása érdekében.
  • A vendégház berendezési, felszerelési tárgya a vendégház területéről kizárólag az üzemeltető előzetes írásbeli engedélyével vihető ki. A vendégház bármilyen átrendezését, bútorok áthelyezését kizárólag az üzemeltető munkatársa, vagy erre kijelölt megbízottja végezheti.
  • A vendégházak területére nem vihetők maró, gyúlékony, tűzveszélyes, robbanásveszélyes anyagok, tűzijáték, petárda, ezek alkatrészei, összetevői, hulladék, környezetre, egészségre ártalmas vagy pszichotrop anyag.

Biztonság
Az értékek megőrzésére bútorszéf áll rendelkezésre. A szállás elhagyása esetén az ajtókat zárt állapotban kell hagyni. A szállás területén hagyott személyes tárgyakért nem tudunk felelősséget vállalni. A szállás biztonsága, illetve a gazdaságos és környezetkímélő üzemeltetése érdekében, a szállás elhagyásakor kérjük zárják el a csapokat, kapcsolják le a villanykapcsolókat, csukják be az ablakokat és ajtókat.

Tűzvédelem
A házban bárminemű nyílt tűzzel járó tevékenység TILOS! A szinteken kihelyezett füstérzékelők füst, illetve tűz esetén a helyszínen erős hanghatással jeleznek, illetve távfelügyeleten keresztül jelzés megy az üzemeltetőnek. A hangjelzést az üzemeltető tudja deaktiválni. A házban tűzoltó palack került kihelyezésre. Tűz esetén kérem, azonnal hívják a 112–es vagy 105–ös telefonszámot valamint az üzemeltetőt.

Dohányzás
A vendégházban szigorúan tilos a dohányzás, illetve az elektromos cigaretta használata. Dohányozni a teraszon lehet.

Tűzrakás
Tűzrakás kizárólag a kertben, az erre kialakított tűzrakó helyen engedélyezett. Amint feltámad a szél, a tüzet el kell oltani. Minden esetben gondoskodni kell arról, hogy készenlétben legyen a tűz oltására megfelelő mennyiségű víz. Az égetés befejezése után a tüzet gondosan el kell oltani, meg kell győződni arról, hogy tényleg elaludt-e, a hamura távozás előtt vizet kell önteni.

Háziállatok
A Mátra Zenit nem fogad háziállatokat.

Reggeli
Igény szerint reggeli kosarat biztosítunk a weboldalon található részletek szerint (tartalom, ár). A reggeli kosár reggel 8 óráig kerül leszállításra a bejárati ajtó elé. A szálláson korlátlan kávé és teafogyasztás áll a rendelkezésükre. Ételintolerancia esetén választható a reggelihez laktózmentes tej, amelyre min 2 nappal érkezés előtt jelezzék igényüket. Gluténmentes pékárut elérhetőség hiányában nem áll módunkban biztosítani.

Takarítás, bekészítés
A szállást kitakarítva, tiszta textíliákkal, bekészítésekkel adjuk át Vendégeinknek. Egy hétnél hosszabb tartózkodás esetén hetente takarítunk, cseréljük az ágyneműt, a törölközőket és a köntösöket, illetve feltöltjük a bekészítéseket. Ezen felül igény szerint vállalunk takarítást, a textíliák cseréjét és extra bekészítést.

  • takarítás – 15 000 Ft/alkalom
  • textíliák cseréje – 15 000 Ft/alkalom
  • extra bekészítés – 5 000 Ft

Nyugalom megőrzése

  • A Mátra Zenit a természetközeli, nyugodt és kompromisszum mentes pihenést biztosítja és ettől másokat sem kívánunk megfosztani, ezért a kertben 22:00 óra után tilos a hangoskodás, zenélés, zajjal, lármával járó tevékenység, hangeffektusok keltése, a szobában zavaró, hangos televíziózás, rádiózás stb.
  • A vendégház területén időponttól függetlenül tilos minden olyan magatartás, viselkedés, amely zavarja mások nyugalmát, biztonságát, biztonságérzetét, magánszféráját; zaklatásnak minősül vagy minősülhet, alkalmas mások megfélemlítésére.
  • Az üzemeltető, illetve megbízottja jogosult figyelmeztetni a rendbontó és/vagy hangoskodó vendéget. A harmadik figyelmeztetés után üzemeltető jogosult a vendéget a vendégházból visszafizetési és/vagy kártérítés kötelezettség nélkül haladéktalanul kiutasítani.

WIFI kód
A szállás WIFI hálózata egyedi kóddal ingyenesen és korlátlanul használható. A jelszót érkezéskor bocsájtjuk rendelkezésre.

Fűtés
A vendégház elektromos fűtéssel rendelkezik, hideg időszakban padlófűtés biztosít 21 Celsius fokon állandó temperálást. Amennyiben a Vendégek magasabb hőfokot igényelnek, ezt a mindkét szinten rendelkezésre álló hűtő-fűtő légkondicionáló segítségével tehetik meg, a hőfok igény szerinti szabályozásával. A padlófűtés kezelőpanel átállítása a vendégek számára nem áll rendelkezésre, amennyiben erre igény van, azt előzetesen kell jelezni az üzemeltető felé.

Parkolás
A vendégház saját parkolóval rendelkezik, melyet a Vendégek ingyen vehetnek igénybe.

Kamera
A parkoló, a főbejárat, a teraszlépcső, illetve a hátsó kert kamerával megfigyelt területek. Az elektronikus megfigyelőrendszerek üzemeltetésének célja a vagyonvédelem, a vagyon elleni jogsértések megelőzése és felderítése, továbbá annak ellenőrzése, hogy valóban az arra jogosult vendégek veszik igénybe a vendégház szolgáltatásait. A vendég a kamera használatához hozzájárul, ellenkező esetben a szálláshelyet el kell hagyni, azt használni nem tudja.

Hulladék elhelyezése
A háztartási hulladékok gyűjtésére a konyhában és a fürdőszobában edények kerültek kihelyezésre. Ha a gyűjtő edény megtelik, a zsákot összekötve a kapu melletti kukába lehet elhelyezni. Tiszta szemeteszsákot a konyhaszekrényben találnak.

Masszázsmedence, szauna
A wellness-t (masszázsmedence, szauna) 18 éven aluli személy csak felnőtt felügyelete mellett használhatja.

  • Üvegpohár és egyéb törékeny, éles, balesetveszélyes tárgy bevitele tilos!
  • Lázas, fertőző, bőrbetegségben szenvedő egyén a wellness-t nem veheti igénybe.
  • Ittas vagy kábítószer hatása alatt álló vagy bódult személy a wellness-t nem használhatja.
  • A wellness részben tilos szemetelni, ételt fogyasztani, dohányozni, szeszesitalt fogyasztani.
  • Tilos a masszázsmedence és a szauna használata ruházatban, cipőben, illetve szennyezett testtel.
  • Tilos a vízbe bármilyen szert (pl. tisztálkodó, illatosító, habosító, színező) tenni.
  • Bármilyen rendkívüli eseményt – személyi sérülés, tűzeset, vegyszerrel összefüggő havária, balesetveszélyes eszköz vagy tárgy – azonnal jelezni kell az üzemeltetőnek ill. annak megbízottjának, aki köteles haladéktalanul intézkedni.

Fenntartjuk a jogot vendégkörünk megválogatására: nem fogadunk olyan vendégeket, akik a Házirendet előzőleg nem tartották be, az ezzel kapcsolatos felelősségüket nem fogadták el, valamint a felszólítás ellenére viselkedésükön nem változtattak.

Az üzemeltető jogában áll lemondani a szállást, ha a vendég nem tartja be a házirendet. Ebben az esetben a vendégnek nem áll módunkban visszafizetni az esetlegesen fennmaradó napokat.

Az üzemeltető a vendégházban kifüggesztett telefonszámon a nap 24 órájában elérhető.

A Mátra Zenit kialakítása során a Vendégeink és igényes kikapcsolódásuk iránt érzett elkötelezettség vezetett bennünket. Kérjük, hogy a Házirend betartásával segítsenek nekünk biztosítani a biztonság és a minőség zavartalan élvezetét.

Kellemes kikapcsolódást és jó pihenést kívánunk!

Mátra Zenit

Mátraszentimre, 2024.02.09.